Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

debongerd

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 28-03-2014 Dag 7 (2)
  • 27-03-2014 Dag 6 (3)
  • 26-03-2014 Dag 5 (5)
  • 25-03-2014 Dag 4 (5)
  • 24-03-2014 Dag 2 en 3 (2)

Statistieken

Dit dagboek is 8813 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 436   Aantal reacties 5   Gobabis, Namibië
a A

Dag 4

Hallo allemaal, dag 4

Het bezoek aan Namibië begint er positief uit te zien, ofwel succesvol. We vallen dus maar met de deur in huis. Vanmiddag waren we bij de gemeenteraad en werden daar heel warm en constructief ontvangen. De gemeente wil zeer graag met Suva Nawa werken aan een nieuw project, dat ook naar hun wens zeer succesvol zal verlopen. Wij hadden als wens met een intentieverklaring naar huis te gaan, de burgemeester gaf aan dat we die verklaring van hen in feite al hebben. Zo moeten we hun brief die we gekregen hebben, uitleggen. Ze verwachten nu van ons een plan waar we allebei een handtekening onder zetten. We kwamen dus voor een intentie en we gingen weg met een agreement (in de maak). We hebben al meer succes geboekt dan waar we voor naar Namibië gingen. We hebben dan ook een klein feestje gevierd. Enige meligheid was ons niet vreemd. Maar dat hoort erbij.

Vanmorgen begonnen we met een gesprek met een social worker. Dit was zeker in het begin ingewikkeld. De man begon met de mededeling dat hij niets wist. Ja, waarom maak je dan een afspraak met ons? Met taaie volharding en een doorleefde ondervragingstechniek wist vooral Bouwina de man toch aan het praten te krijgen. Bleek hij toch nog belangrijke dingen te weten.
We beginnen na te denken over de formele, de informele en enkele praktische structuren. Dit is al een jarenlange speurtocht, we maken kleine vorderingen. Er kwamen ook weer nieuwe afspraken voor een gesprek uit voort. Het leek er eerst op dat we voor vandaag, dinsdag, maar één afspraak zouden hebben. Uiteindelijk was de dag bijna helemaal gevuld.

We zijn wezen kijken bij Unit A en Unit B. Dit zijn twee mogelijke locaties van waaruit we misschien gaan werken. Toen we daar waren, kregen we een enorme stortbui over ons heen. Open schoenen waren eigenlijk geen probleem. De kleren drogen eigenlijk ook wel snel op. Zelfs de lange broek van Jaap was doorweekt, maar toch weer in orde toen we even later bij de gemeenteraad op bezoek gingen.

Dit verhaal is grotendeels tijdens het eten geschreven. Dus nu barst het commentaar los. Maar goed, morgen is weer een ander aan de beurt. Wellicht een aardige vraag: wie heeft deze blog geschreven?

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (5)

25 maart 2014 21:10 | Door: Joyce

Hoihoi,
wat leuk toch weer om steeds jullie dagboek te lezen.....Zoo nieuwsgierig naar wat voor informatie jullie weer hebben.
Dit keer een hele positieven.....nu al verder zijn dat dat het streven was....hoe top is dat.....
Jullie treffen het niet qua weer lees ik.....jammer.....mag ach de zon schijnt daarna ook zo weer.

Hmm wie dit verslag geschreven heeft?? Ik doe een gok op Bouwina???? of toch mss Jaap........??? haha ik ben benieuwd!

Ik wens jullie allen morgen weer een onwijs productieve, zonnige en vooral gezellige dag toe!!!

Lieve groet uit het toch best wel frisse Hattem.
Joyce

25 maart 2014 21:11 | Door: johanna

Wat een goed nieuws allemaal dit geeft moed om door te gaan ssuper hoolr.
Unit A en B gaven denk ik weinig schuilmogelijkheden.
Veel success komende dagen en wie dit geschreven heeft??? ?????
Voor informatie geldt zeker niet..
Groet voor jullie allemaal

25 maart 2014 23:17 | Door: Egbert

Dank voor de leuke verhalen; keep up the good work :).

Hartelijke groet,

Egbert

26 maart 2014 11:24 | Door: Leonoor

Ik zie jullie al opgestapeld in een autootje zitten; lijkt me een leuke aanblik.
Mooi om te lezen dat de gesprekken resultaat opleveren.
Veel succes ook de komende dagen.
Groeten en liefs, Leonoor

26 maart 2014 15:53 | Door: Aleid

Wat een positief verslag van de eerste dagen! Leuk om te lezen.Veel succes de komende tijd.Hartelijke groet voor jullie allen.